ANA SAYFA HABERLER VİDEOLAR DERSLER OYUNLAR DOSYA RESİM GALERİSİ YARIŞMA Facebookta paylaşmak için tıklayınız
 
 » MENÜ
 Türkiye Coğrafyası
 Ülkeler Coğrafyası
 Matematik Coğrafya
 Siyasi Coğrafya
 Biyocoğrafya
 Beşeri Coğrafya
 Ekonomik Coğrafya
 Hidroğrafya
 Klimatoloji
 Coğrafya Soru Bankası
 Güncel Yazılar
 » SORU CEVAP BÖLÜMÜ
Bu bölümden coğrafya dersleriniz yada coğrafya ile ilgili sorularınız varsa bize iletebilirsiniz.
Editöre Soru Sorunuz
Cevaplanmış Sorulara Bakınız
 » BİR COĞRAFYA BİLGİSİ
Ünlü İspanyol şarkıcı Julio Iglesias 19 yaşındayken Real Madrid kulübünde kalecilik yapmıştır.
 » İÇERİK İSTATİSTİKLERİ
 Toplam Dosya Sayısı : 58
 Toplam Makale Sayısı : 87
 Toplam Ders Sayısı : 92
 Toplam Video Sayısı : 132
 Toplam Oyun Sayısı : 283
 Toplam Soru Sayısı : 11856
 Toplam Haber Sayısı : 62
 » SİTE İSTATİSTİKLERİ
Üyeler
Son Üye : medihaa
Bugün : 0
Dün : 0
Toplam Üye : 1021
Online Üyeler
 Online üye yok..
Site Sayacı


Ip Adresiniz
ip adresim
İletişim
E-Mail : bilgi@cografyalar.com
TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ (ULAŞIM, TİCARET) İLE İLGİLİ TEST
 » TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ (ULAŞIM, TİCARET) İLE İLGİLİ TEST

... Aşağıdakilerden hangisi limanlarımızdan biri değildir?

A) Mersin
B) İzmir
C) İstanbul
D) Sinop
E) Trabzon
2. Hinterlandı en geniş olan limanımız hangi ilimizdedir?
A) İstanbul
B) Sinop
C) İskenderun
D) Mersin
E) Bandırma
4. Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinin batıda bulunan bölgelerde toplanmasının temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İklim koşulları
B) Nüfus yoğunluğu
C) Yeraltı zenginlikleri
D) Matematik konumu
5. Türkiye'de yol yapım maliyetinin aşağıdakilerden hangisinde daha yüksek olması beklenir?
A) Çatalca - Kocaeli Bölümü
B) İç Batı Anadolu Bölümü
C) Konya Bölümü
D) Ege Bölümü
E) Hakkari Bölümü
6. Aşağıda verilen limanlardan hangisinin hinterlandı diğerlerine oranla daha geniştir?
A) Mersin
B) Trabzon
C) İzmir
D) Antalya
E) Samsun
7. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye’de ulaşımı etkileyen doğal etkenlerden biri değildir?
A) Derin vadiler
B) Akarsular
C) İklim koşulları
D) İş gücü
E) Dağlar
8. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin ihraç ettiği ürünler arasında değildir?
A) Dokuma ve tekstil ürünleri
B) Elektrikli ev araçları
C) Tarım ürünleri
D) Hayvan ürünleri
E) Elektrik enerjisi
9.
Aşağıdaki limanlardan hangisinin yükleme ve boşaltma kapasitesi diğerlerine göre daha azdır?
A) İzmir
B) Samsun
C) Bandırma
D) Trabzon
E) İstanbul
10. Yer şekilleri göz önüne alındığında aşağıdaki bölgelerden hangisinde demiryolu yapımında kilometre maliyetinin miktarı  diğerlerine göre daha azdır?
A) Marmara Bölgesi
B) Karadeniz Bölgesi
C) Akdeniz Bölgesi
D) Doğu Anadolu Bölgesi
E) İç Anadolu Bölgesi
11. Türkiye Fiziki haritasına baktığımızda hangi bölgemizde kara yolu yapımı daha kolaydır?
A) Doğu Anadolu Bölgesi
B) Karadeniz Bölgesi
C) Akdeniz Bölgesi
D) İç Anadolu Bölgesi
E) Ege Bölgesi
12. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde karayolu ulaşımını etkileyen doğal faktörler arasında yer almaz?
A) Ülkemizde dağların genellikle doğu-batı doğrultusunda uzanması
B) Derin ve geçit vermeyen akarsular ve vadiler
C) Ülkemizin ekonomik düzeyi
D) İç bölgelerde sert ve karlı geçen kışlar
E) Yüksek dağ sıralarını enine kesen yarma vadiler
13. Aşağıdaki hangi seçenekte verilen merkezler arasında yol yapım masrafı daha az olur?
A) Kars-Trabzon
B) İzmir-Denizli
C) Düzce-Ankara
D) Antalya-Isparta
E) Elazığ-Şanlıurfa
14. Aşağıdaki limanlarımızdan hangi diğerlerine göre daha az önemlidir?
A) Sinop Limanı
B) İstanbul Limanı
C) İzmir Limanı
D) Mersin Limanı
E) İskenderun Limanı
15. Ülkemizin dış ticaretiyle ilgili yükleme ve boşaltma kapasitesi bakımından aşağıdaki limanlardan hangisi ilk sırayı alır?
B) Trabzon
D) Sinop
A) İskenderun
C) Antalya
E) Mersin
16. Ülkemizde her türlü ulaşım olanağı vardır.
Buna göre;
I. Karayolu
II. Havayolu
III. Denizyolu
IV. Demiryolu
gibi ulaşım faaliyetlerinin ulaşım maliyetinin en düşükten en yükseğe doğru sıralanışı nasıldır?
A) ı.-ıı.-ııı.-ıv.
B) lI.-lll.-IV.-l
C) ıv.-ı.-ıı.-ııı.
D) ııı.-ıv.-ı.-ıı.
E) ııı.-ı.-ıı.-ıv
17. Türkiye'nin aşağıdaki ülkelerden hangisiyle ticari ilişkileri daha sonra başlamıştır?
A) Almanya
B) Rusya
C) Azerbaycan
D) Irak
E) Bulgaristan
18. Ülkemizin en çok ticaret yaptığı Avrupa ülkesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İngiltere
B) Almanya
C) Danimarka
D) Rusya
E) Hollanda
19.
I. Ulaşım
II. Endüstri
III. Nüfus fazlalığı
Ülkemizin en büyük ticaret limanlarından olan İzmir, İstanbul ve Mersin limanlarımızın gelişme sebebi nedir?
A) l-ll
B) I
C) II
D) III
E) ll-lll
20. En büyük ithalat limanımız aşağıdakilerden hangisidir?
A) İzmir
B) İstanbul
C) Mersin
D) İskenderun
E) Trabzon
CEVAP ANAHTARI
1D 2A 3E 4B 5E
6C 7D 8E 9C 10A 11D 12C
13B 14A 15E 16D 17C 18B 19A 20B
Etiketler:TURKIYE’NIN-EKONOMISI-ULASIM-TICARET-ILE-ILGILI-TEST

BU YAZIYI PAYLAŞ